Dva večita derbija u samo nekoliko dana razmaka? Nema povlašćenih u Kupu!

FOTO: MN Press

Žreb za polifnale Kupa Srbije će se održati u utorak, 16. aprila u 12 časova, a pošto je poznato da nema povlašćenih ekipa, postoje šanse da ćemo gledati dva večita derbija u rasponu od samo nekoliko dana.

Naime, ako se Crvena zvezda i Partizan nađu u istom delu kostura nakon žreba u utorak, navijači dva pomenuta kluba će imati priliku da najveći meč u Srbiji prate dva puta u razmaku od četiri dana.

Ekipe Vladana Milojevića i Iora Duljaja se sastaju u subotu 20. aprila na najvećem srpskom stadionu, u okviru prvog kola plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije. Ulog je veliki, pošto se crveno-beli eventualnom pobedom mogu odvojiti na sedam bodova prednosti i praktično obezbediti sedmu titulu u nizu.

Prethodni susret ova dva kluba je konačno opravdao očekivanja i pružio sjajnu predstavu pred više od 40 hiljada ljudi. Spajić i Endiaje su pogađali za crveno-bele, dok su za Partizan precizni bili Saldanja i Kalulu. Bio je domaćin bolji protivnik, ali je tim iz Humske uspeo da se odbrani i izvuče jako važan bod.

Polufinalisti Kupa Srbije:

Crvena zvezda

Partizan

Vojvodina

Radnički 1923