Efes uspeo u triler završnici da savlada Fenerbahče!

FOTO: MN Press

Efes slavio protiv Fenerbahčea u pretposlednjem kolu Evrolige (80:82). Klajburn je bio najefikasniji na utakmici, postigao je 21 poen uz pet skokova i četiri asistencije, njegov saigrač Larkin je upisao 15 poena uz pet asistencija. Vilbekin je meč završio sa 17 poena, dok je Gudurić postigao dva poena manje u odnosu na njegovog saigrača.

Prva četvrtina je bila na mali broj poena, Efes je postigao 16, a Fener svega 13 poena. Izuzetno “čvrsta“ prva deonica (13:16).

U drugoj deonici je Fenerbahče preokrenuo rezultat u svoju korist, iako je Efes pred kraj poluvremena stigao do prednosti, ali su crveno-plavi ipak završili poluvreme sa četiri poena prednosti (36:32).

Treću četvrtinu su domaćini započeli kao i drugu. Efes se nije predavao, te su uspeli da neutrališu prednost protivnika pred završnih 10 minuta (52:51).

Na početku poslednje deonice su gosti stekli prednost, i ono što je najbitnije za njih je to da su uspeli da održe tu prednost do kraja meča. Pokušavali su izabranici Šarunasa da sustignu rezultat, u par navrata su stizali na koš zaostatka, ali je završnica pripala Efesu.

Ovom pobedom Efes ima sve u svojim rukama što se tiče plej-ina. Poslednje kolo igraju kod kuće protiv Crvene zvezde.