EMBID ZAUSTAVIO NALET MAJAMIJA: Veliki preokret Filadelfije!

Košarkaši Filadelfija Siksersa ostvarili su tesnu pobedu nad Majami Hitom rezultatom 105:104, čime su osigurali susrete sa Njujork Niksima u plej-ofu NBA lige. S druge strane, Majami Hit još uvek nije izgubio šansu da se domogne doigravanja i eventualnog duela sa Boston Seltiksima, pošto će igrati sa Čikago Bulsima u finalu plej-ina.

Džoel Embid se istakao kao ključni igrač za pobedu Siksersa na domaćem terenu, postigavši 23 poena uz impresivnih 15 skokova i pet asistencija. Iako je Hit imao dvocifrenu prednost u jednom trenutku meča, Filadelfija je uspela da preokrene rezultat u samoj završnici i sačuva prednost do kraja utakmice.

Pored Embida, Nikolas Batum je takođe doprineo pobedi Siksersa sa 20 poena i pet skokova, dok je Tajriz Maksi dodao 19 poena uz šest asistencija.

Na strani Majami Hita, Tajler Hiro je bio najefikasniji sa 25 poena i devet asistencija, dok je Džimi Batler postigao 19 poena uz pet asistencija. Nikola Jović, iako je bio starter, odigrao je samo 14 minuta i upisao pet poena i isto toliko skokova.

Ova tesna pobeda Filadelfije donosi im pozitivan momenat pred plej-of, dok će Majami Hit morati da se koncentriše na naredni susret protiv Čikago Bulsa kako bi zadržao šanse za plasman u doigravanje.