ETO PROGOVORIO O PERIODU POD GVARDIOLOM: „Dozvolio je Interu da postigne najbolji transfer u istoriji fudbala“

Bivši napadač Barselone, Samuel Eto’o, imao je problema da impresionira Pepe Gvardiolu na Kamp Nouu. Kamerunac je izjavio da je rekao katalonskom treneru da je to njegov tim, a ne Lionela Mesija. Gvardiola je često više voleo da igra Mesija na štetu napadača, iako je Eto’o bio jasan da je on ključan čovek u napadu.

„Rekao sam Gvardioli [da] ćeš morati da mi se izviniš jer ću ja učiniti da Barselona pobedi, a ne Mesi“, rekao je Eto’o za BeIN Sports. „To je bila situacija tada. Mesi će doći kasnije, ali možete pitati Ćavija Hernandeza, Andresa Inijestu i ostale – to je bilo moje doba.“

Pep je proveo ceo život u Barseloni, ali u godinama koje sam proveo tamo, nije razumeo ekipu. Nije voleo život naše grupe. Eto’o, 38 godina, sada igra za Katar Sports Klub i tvrdi da je Gvardiola zapravo tražio oproštaj od svog napadača.

„Ja sam taj koji je naterao Barselonu da pobedi“, primetio je. „I Pep bi me molio za oproštaj.“ Problemi između Eto’oa i Gvardiole nikada nisu potpuno nestali i, iako je postigao 30 golova u LaLiga Santanderu i otvorio gol u finalu Lige šampiona protiv Mančester Junajteda 2009. godine, Katalonac je odlučio da proda Kamerunca.

„Moj advokat mi je tada rekao da me je klub stavio na transfer tržište“, rekao je Eto’o. „Rekao sam: ‘stvarno?’ Rekao je: ‘da, na zahtev Gvardiole.'“ To leto, Eto’o se preselio u Inter, gde je osvojio triplu krunu pod vođstvom Žozea Murinja u svojoj prvoj sezoni u Milanu.

„Danas je jasno da je taj potez, i prilika koju mi je pružio Pep, ušla u istoriju jer mi je omogućilo da budem još veći deo fudbalske istorije odlaskom u Inter“, dodao je Eto’o. „Dozvolio je Interu da postigne najbolji dogovor u istoriji fudbala.“