Faktor Saldanja: Crno-beli se nadaju da će Brazilac biti u potpunosti spreman!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana se sastaju u sredu, od 19 časova na stadionu „Rajko Mitić, u okviru polufnala Kupa Srbije.

Večiti rivali se sastaju samo tri dana nakon derbija u prvenstvu u kom su crveno-beli bili uspešniji sa 3:2. Poveli su crno-beli pogotkom Baždara, uzvratila je Zvezda pogotkom Kange sa bele tačke. Ponovo su izabranici Igora Duljaja došli do prednosti fantastičnim golom Severine, ali su crveno-beli trijumfovali golovima u finišu susreta Endiajea, odnosno Kataija.

Veliki gubitak su imali crno-beli, jer su pored odsustva glavnog šefa stručnog štaba, imali rovitog Saldanju, koji je šansu dobio tek od 67. minuta. Brazilac je u prethodna dva derbija, oba puta tresao mrežu večitog rivala i zna kako se postižu golovi protiv Crvene zvezde. Postavlja se pitanje u crno-beloj javnosti, hoće li napadač biti spreman za duel u polufinalu, koji je izuzetno bitan za Duljaja i ekipu, jer im može doneti jedini trofej u sezoni. Podsetimo, nakon poraza u prvom kolu plej-ofa, Partizan je udaljen deset bodova od tima koji sa klupe predvodi Vladan Milojević, te je teško očekivati da crveno-beli kiksnu u četiri utakmice od preostalih šest.

Postigao je brazilski ofanzivac 16 pogodaka ove sezone, na to dodao i četiri asistencije, pa se može zaključiti da bi gostima bilo mnogo lakše ako istrči od prvog minuta u sredu i pokuša još jednom da savlada Glazera.