Finiš UEFA klupskih takmičemja: Spala knjga na jednog Srbina!

Foto: profimedia

Poznato je da će se u polufinalu Lige šampiona sastati Borusija Dortmund – PSŽ i Bajern – Real Madrid. U Ligi Evrope parovi su: Olimpik Marselj – Atalanta i Roma – Bajer Leverkuzen, a kada je reč o Ligi konferencije za prolaz u finale boriće se: Aston Vila – Olipijakos i Fjorentina – Briž.

Ako bismo tražili klub za koji ćemo da navijamo, a da pritom vodimo računa o tome u kojem od njih igra neki fudbaler sa naših prostora, onda nam je izbor mizeran. Elem, od svih igrača iz Srbije, ostalo je samo jedno ime – Nikola Milenković iz Fjorentine.

„Ljubičasti“ su sa dosta muka uspeli nekako da izađu na kraj sa Viktorijom Plzenj, što znači da ćemo Milenkovića gledati i u narednoj, predposlednjoj rundi Lige konferencija.

Postojali su izgled da u polufinalnoj fazi imamo bar još dva „orla“, ali rezultati nisu išli na račun njihovih klubova.

Fenerbahče, klub  kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića, eliminisan je od Olimpijakosa posle izvođenja pnala. Da peh bude veći po rekordera po broju utakmica u dresu sa državnim grbom, Tadić je promašio prvi penal, odnosno golman Colaks mu je odbranio taj šut.

I Luka Jović je stao u četvrfinalu. Njegov Milan je u italijanskom duelu bio slabiji u dve utakmice sa Romam. Štaviše, „vučica“ je slavila i u Milanu i u Rimu.