Igor Burzanović za „Max Sport“ : Očekujem duplu krunu!

FOTO: Starsport

Bivši fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović je govorio za „“Max Sport“ o predstojećem derbiju koji će se odigrati u okviru polufinala Kupa Srbije..

Zvezda je u prvenstvu u prednosti od 10 bodova razlike u odnosu na Partizan, a po mnogima je favorit da prođe i u finale. Isto misli i Igor Burzanović.

– Sa obzirom da je prvenstvo rešeno, moja očekivanja su kratka i jasna. Očekujem duplu krunu.

Bivši vezista crveno-belih smatra je da Zvezda ima mnogo jači tim nego Partizan.

– Ako gledamo prethodna dva derbija, Zvezda jeste bila dominatna, ali sa druge strane Partizan je pokazao da može da se nosi sa po meni barem, mnogo jačim timom kao što je Crvena zvezda.

Derbi je derbi, u kojem god takmičenju da se igra, uvek će biti varnica, ali ipak moramo da napravimo razliku kada su u pitanju prvenstvo i Kup, naime u prvenstvu se igraju tri derbija, dok se u Kupu igra samo jedan, ono što možemo da pretpostavimo je to da će biti malo drugačiji derbi nego prethodni. Ne osporava Burzanović da je kvalitet na strani crveno-belih.

– Ovo nije prvenstvena utakmica, igra se jedna utakmica i pobednik će biti u finalu, kvalitet je na strani Crvene zvezde, i mislim da će to i pokazati. Cilj je dupla kruna.

Sve se rešava u 90 minuta, ili ako se ne reši tad, rešiće se izvođenjem penala. Bivši Crnogorski fudbaler očekuje malo sporiji derbi, odnosno sa manje prilika u odnosu na prethodne.

-Očekujem skroz drugačiji derbi, mislim da će igrači stati na loptu, jer ponavljam, ovo nije prvenstvo pa da možes ako izgubiš da se osvetis u sledećoj, već u ovih 90 minuta imaš priliku da sve rešiš.