Radna sreda za klubove srpskoligaškog „istoka“

Foto: Facebook

Priča oko prvog mesta u Srpskoj ligi „Istok“ odavno je ispričana. Trajal je mnogo pre poslednjeg kola i završetka sezone, overio ulazak u Prvu ligu. Po pitanju „gumara“ ostaje još da se vidi koliko će trajati impresivna serija po broju pobeda. Pred vanredno 24. kolo (sreda), Kruševljani imaju  bilans 23 od 23!

Ni na začelju tabele nema dramaturgije. Od srpskoligaškog društva praktično su se oprostili Žitorađa i Timočanin. Ostaje samo da se vidi u narednih sedam kola koji timovi će da im budu saputnici ka zonskom rangu.U nezavidnom položaju su Pčinja, Vlasina, Đerdap i Jedinstvo iz Paraćina.

Tri ekipe konkurišu za drugo mesto. Trenutno su na deobi te pozicije Meševo, OFK Sinđelić i pirotski Radnički koji su sakupili po 40 bodova, dok kruševačko Jedinstvo 1936 i SFS Borac imaju po 37, a Radnički iz Svilajnca 36 bodova.

Kada je reč o 24. vanrednom kolu derbi se igra u Meševu, gde istoimena ekipa dočekuje Radnički iz Pirota.

U utakmicama 24. vanrednog kola (sreda) od 16.30 časova sastaju se: Đerdap – Radnički (S), Budućnost – OFK Sinđelić, Trajal – Dunav, Vlasina – Timočanin, Pčinja – Žitorađa, Jedinstvo (P) – Jabogina, Meševo – Radnički (P).

Meč Jedinstvo 1936 – SFS Borac igra se od 17.30 časova