Inzagi: Neverovatan osećaj, izuzetan uspeh!

Foto: Reuters


Fudbaleri Intera su sinoć trijumfovali nad gradskim rivalom Milanom rezultatom 2:1, i tako osvojio 20. titulu u italijanskoj Seriji, te dodao drugu zvezdicu na svoj grb.

Inter je zapečatio svoju dominaciju u Italiji tokom ove sezone, pošto ima 17 bodova viška u odnosu na drugoplasirani tim i pet kola do kraja prvenstva. Neroazuri“ su bili izuzetno ubedljivi tokom cele sezone i doživeli su samo jedan poraz na 33 utakmice, a interesantan je podatak da su nakon 78. minuta primili samo tri gola u Seriji A.

Trener Simone Inzagi je konačno uspeo da dođe do Skudeta u svojoj trećoj sezoni na klupi Intera. Nakon što je jedva zadržao posao na kraju prve sezone, sada je postao šampion države, pokazujući da će verovatno ostati na ovoj poziciji još dugo, jer je uspeo da transformiše Inter u ozbiljnu fudbalsku mašineriju.

Neverovatan je osećaj ovo što smo uradili, postigli smo nešto izuzetno. Mnogo je protagonista u ovom uspehu. Pre svega igrači, takođe direktori, a onda i Stiven Žang, zbog svega što nam je omogućio tokom ovog puta. Moje misli idu i ka mojoj porodici, supruzi i deci, roditeljima… Moja mana je ta što nekada posao ne mogu da ostavim i nosim ga kući sa sobom, ali porodica mi je osnov svega – izjavio je Inzagi.