Rukometni plej-of diže Lazarevac na noge

Foto: RK Kolubara

Bili su rukometaši Kolubari šampioni države, osvajači Kupa, ali se ne pamti da je u gradu rudarstva vladalo takvo interesovanje za jednu utakmicu, kao kada je reč o sutrašnoj (sreda, 18.00), prvoj utakmici finala plej-ofa za plasman u Superligu, a u kojoj Kolubara dočekuje Kikindu.

Na parket će timovi koji su u regularnom delu bili najuspešniji, pa je samo gol količnik presudio da Lazarevčani kao prvaci imaju bolju startnu poziciju pred doigravanje. Koliko su Kolubara i Kikinda bili ujednačeni, najbolje potvrđuje i činjenice da su obe utakmice ovih rivala u regularnom delu sezone završene nerešeno.

Pred nama su utakmice odluke i jasno je zašto smo sve misli usmerili na ono što nas očekuje. U poziciji smo da sami odlučujemo o svojoj sudbini, imamo prednost domaćeg terena, ali to neće danam bude dovoljno za konačan trijumf. BIće neophodno da prolijemo mnogo znoja i uložimo trud da stignemo do cilja – smatra Aleksandar Marjanović, mladi stručnjak na kormilu popularnih „krtica“.

Gosti su se pokazali kao vrlo neugodan rival?

Podatak da su oba naša duela u prvenstvu završena nerešeno, dovoljno govore o izjednačenosti. Videćemo ko će da bude bolji u utakmicama pred nama.

Serija se igra do dve pobede. Uslučaju nerešeno rezultata, igraće se produžeci dva puta po pet minta, a ako i tada bude nerešeno, izvodiće se sedmerci.

Verujemo da ćemo uz sva poštovanja prema Kikindi, mi biti ti koji ćemo na kraju proslaviti ulazak u eitno društvo našeg rukometa – optimista je Aleksandar Marjanović, trener rukometaša Kolubare.