Iskustvo ima veliki uticaj u večitim derbijima!

FOTO: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 3:2 u okviru prvog kola plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije.

Golove za Zvezdu su postigli Kanga iz penala, Endiaje i Katai koji je takođe kao i Kanga zatresao mrežu sa bele tačke. Za Partizan su pogađali mladi Baždar i Ksander Severina.
Gejlor Kanga i Aleksandar Katai su fudbaleri koji su odigrali preko 10 utakmica protiv crno-belih u dresu Crvene zvezde. Pored njih, u startnoj postavi su bili i iskusni Milan Rodić, Mirko Ivanić i Aleksandar Dragović kojem je ovo bio jubilarni deseti derbi.
Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević je u svom drugom mandatu kao glavni trener sakupio dvocifren broj derbija.

Kada je u pitanju Partizan, samo su Bibars Natho i Aleksandar Šćekić igrači koji su sakupili 10 odigranih utakmica protiv svog najvećeg rivala. Partizan je izmenio skoro celu ekipu, te pored pomenutih fudbalera niko više od sadašnjih igrača Partizana „nema iskustvo“ u derbijima, isto to važi i za šefa stručnog štaba Partizana Igora Duljaja.

Zvezda u svojim redovima pored trenera ima pet igrača koji imaju iskustvo u ovim utakmicama, dok Partizan ima samo dva igrača.
Iskustvo zasigurno ima veliki uticaj u ovakvim utakmicama.