Jedinstvo juriša ka triploj kruni!

Foto: Ossrb

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedom su otvorile finalnu seriju Banka Poštanska štedionica Superlige.
Pazovčanke su večeras, na svom terenu, nadigrale TENT iz Obrenovca sa 3:1, po setovima 25:18, 25:17, 14:25 i 25:17.

Sigurnim korakom ušao je tim Jova Cakovića u finalnu seriju i na uspešan način nastavio pohod na odbranu titule i osvajanje triple krune.

Neizvesnost u je prvom setu viđena samo u uvodnim momentima, pošto je Jedinstvo bilo veoma agresivno tokom čitave deonice. Prvi nalet domaćina viđena je pri rezultatu 4:3, u svoju korist, kada je poenima Minje Osmajić i Ivane Nedeljković, aktuelni šampion Srbije poveo sa 9:3. Nisu se na tome zaustavile izabranice Jova Cakovića, nego su i u daljem toku ovog perioda održavale veliku prednost, koja je u pojedinim momentima iznosila i po sedam poena razlike. Pokušavao je Igor Žakić na sve načine da trgne svoju ekipu, a to je i donekle uspeo kada je na teren poslao Ninu Mandović. U tim momentima, tačnije u finišu seta, uspeo je TENT da istopi razliku rivala na tri poena zaostatka (20:17), ali je Jedinstvo na vreme povratilo igru koja ga je krasila od početka utakmice i sa 25:18 povelo je sa 1:0.

Na početku drugog perioda, gledali smo identičnu sliku kao i na startu prvog. Nije Jedinstvo časilo časa, već je zaslugama čitave ekipe uz odličnu igru u odbrani povelo sa 10:4. Iako je TENT u tim momentima počeo da pruža otpor i uspeo je da prepolovi zalihu rivala, Jedinstvo je sve vreme bilo dovoljno koncentrisano i držalo je rivala na distanci. Prelomni momenat dogodio se pri rezultatu 17:13, u korist Pazovčanki, kada su domaće odbojkašice poenima sestara Miljević, kao i greškama rivala, napravile seriju od 5:1 i otklonile sve dileme u ovom setu. Do kraja, TENT nije imao snage da napravi iznenađenje i Jedinstvo je sa 25:17 dupliralo prednost.

Malo ko je očekivao da će se TENT predati bez borbe. Znale su to i izabranice Jova Cakovića, a imale su prilike da se uvere u takav scenario u trećem setu. Iako je bio u velikom rezultatskom deficitu, tim Igora Žakića je hrabro ušao u ovaj period i već na startu poveo sa 5:1, najviše zahvaljujući poenima Milane Rajlić, koja je dobila priliku da započne ovu deonicu. Jedinstvo je ubrzo uspelo da zapreti i smanji zaostatak za rivalom, ali se Obrenovčanke nisu demoralisale, već su i u daljem toku seta igrale agresivno što se odrazilo i na rezultat. Tako je TENT u završnicu ušao sa pet poena prednosti (18:13), da bi u nastavku odličnim servisima Ane Malešević samo povećao prednost. Na kraju, gošće su došle do čak deset set lopti i odmah iskoristile prvu, koja im je omogućila da se rezultatski vrate u meč – 25:14.

Kao što se i očekivalo, rasplamsala se borba na početku četvrtog seta, ali se takva situacija na terenu nije dugo zadržala. Pri rezultatu 12:10, u korist Pazovčanki, na servis liniju stala je Mina Dragović, koja je preciznim servisima u potpunosti poremetila prijem ekipe iz Obrenovca, što se odmah odrazilo na rezultat (16:10). Pokazao je TENT više puta ove sezone da je u stanju da stigne ovakvu razliku, ali večeras prosto nije imao snage za to. Oberučke je Jedinstvo iskoristilo pad rivala i uz odličnu igru u završnicu je ušlo sa čak osam poena prednosti 20:12. Već tada je bilo sasvim jasno da šampion neće ispustiti ovakvu zalihu, a uskoro smo dobili i potvrdu toga, pošto je Jedinstvo sa 25:17 osvojilo četvrti set i povelo sa 1:0 u seriji.

Jedinstvo je do pobede predvodila Tamara Miljević sa 20 poena, Minja Osmajić brojala je do 13, a Branka Tica do 11. Najraspoloženije na drugoj strani bile su Ana Malešević i Milana Rajlić sa po 10.

Druga utakmica finalne serije na programu je u nedelju, 21. aprila, od 19. časova u Obrenovcu.