Juniori Mege ponovo bez premca u ABA ligi

Foto: ABA liga

Četvrti put uzastopno juniori Mege su najbolji u regionu. Oni su u finalnoj utakmici juniorske ABA lige savladali vršnjake iz Studentskog centra rezultatom 79:60 (22:17, 15:20, 21:8, 21:15).

I pre odlučujuće utakmic učenici trenera Dragoljuba Avramovića su važili za favorita, što su na parketu i potvrdili.

Odlučujuća je bila treća deonicau kojoj su nade Mege očitale lekciju rivalu. Tada je stvorena ispostavilo se ključna razlika od 13 koševa viška, koju su do kraja Marković i drugovi znalački sačuvali i uvećali.

Još jedno laskavo priznanje završilo je u Meginim vitrinama. Za MVP turnira izabran je sjajni Bogoljub Marković, koji je bio nerešiva enigma za igrače Studentskog centra. Nanizao je Marković 25 poena, a uz to i sedam skokova i dve asistencija.

Pored Markovića, udeo u osvajanju trofeja da li su i slovenački reprezentativac Urban Kroflič, koji je ubacio 20 poena. Dvocifreni po broju postignutih koševa bili su još  Filip Jović sa 15 , odnosno, Lazar Gačić sa 12 pogodaka.

Na kraju turnira izabrana je idealna petorka u kojoj su se pored igrača Mege Bogoljuba Markovića i Urbana Krofliča našli još Borna Katanović (Cibona), Ognjen Stanković (Igokea) i David Mirković (Studentski centar).