JOKIĆ „RAZBIO“ NAJBOLJU ODBRANU LIGE: Minesota nije imala rešenje za njega!

Nikola Jokić je briljirao večeras, vodeći Denver Nagetse do impresivne pobede nad Minesota Timbervulvsima rezultatom 116:107. Ova pobeda je dodatno osamila Denver na vrhu Zapadne konferencije.

Jokić je bio nezaustavljiv, pogodivši neverovatnih 16 od 20 šuteva za impresivnih 41 poen, suočavajući se s najboljom odbranom u NBA ligi koju je predvodio Rudi Gobert, istaknuti defanzivac lige. Ali to nije sve, Jokić je doprineo i sa 11 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, demonstrirajući svoju višestruku ulogu na terenu.

Džamal ​​Marej je takođe bio u formi, dodajući 20 poena i šest asistencija za samo 27 minuta igre, dok je Majkl Porter Džunior doprineo sa 18 poena i osam skokova. Aron Gordon je sjajno upravljao ekipom s devet asistencija, dodatno poboljšavajući igru Denvera.

S druge strane, iako je Entoni Edvards predvodio Minesotu sa 25 poena, njegovi napori nisu bili dovoljni da se suprotstave nadolazećoj dominaciji Denvera u četvrtoj četvrtini.

Sa ovom pobedom, Denver Nagetsi sada imaju impresivan skor od 56 pobeda i 24 poraza, zauzimajući čvrsto prvo mesto na Zapadu. Minesota je sada na drugom mestu sa skorom 55-25, deli isti skor sa Oklahomom, koja je takođe trijumfovala večeras protiv San Antonija sa rezultatom 127:89.

Za Denver Nagetse, do kraja regularnog dela sezone očekuju gostujuće utakmice protiv San Antonija i Memfisa. Sa druge strane, Minesota će dočekati Atlantu i Finiks, dok će Oklahoma biti domaćin Milvokiju i Dalasu.