„Jokića niko ne može da sačuva jedan na jedan“

Nikola Jokić je još jednom demonstrirao svoju dominaciju u NBA ligi protekle noći, upisavši impresivnih 41 poena, 11 skokova i sedam asistencija protiv Minesote, što je ključno doprinelo pobedi Denver Nagetsa nad Vulvima u direktnom obračunu za prvo mesto na Zapadu.

Iako Minesota nije imala svog ključnog igrača, Karl-Entonija Taunsa, prisustvo Rudi Goberta nije usporilo Jokića, jer je Srbin i dalje dominirao terenom. Čak ni uz pomoć Naza Rida, Gobert nije uspeo da zaustavi Jokića, što svedoči o njegovoj izuzetnoj igri.

Trener Denvera, Majkl Meloun, nije štedeo reči hvale za svog igrača. „Nikola uvek prihvata fizičku igru. On nikada ne beži od toga“, istakao je Meloun. „Rudi Gobert će jednog dana biti igrač Kuće slavnih. Rudi Gobert će važiti za jednog od najboljih defanzivaca svoje generacije. I to samo govori koliko je Nikola veliki. Mislim da niko u NBA ne može da čuva Nikolu jedan na jedan“, dodao je.

Ovi komentari samo dodatno ističu Jokićevu neospornu kvalitetu i njegovu sposobnost da dominira na terenu, čak i protiv najboljih defanzivaca u ligi.