Jović odličan u porazu Hita: Boston se prošetao kroz Majami!

U trećoj utakmici prve runde plej-ofa Istoka, košarkaši Majami Hita nisu uspeli da održe momentum protiv Boston Seltiksa, doživljavajući poraz od 104:84, čime su Seltiksi poveli sa 2-1 u seriji.

Iako je srpski košarkaš Nikola Jović pružio solidan nastup u poraženom timu, nedostatak podrške i raspoloženih igrača ograničio je šanse Majamija u ovoj utakmici.

Jović je završio utakmicu sa 15 poena, osam skokova, asistencijom, ukradenom loptom i blokadom, uz šut od 5-11 iz igre.

U redovima Hita, dvocifreni su bili Adebajo sa 20 poena, Hiro sa 15, i Hakez sa 12 poena. Sa druge strane, Seltiksi su se istakli sjajnim timskim izdanjem, predvođeni Tejtumom i Braunom sa po 22 poena, dok su Porzingis i Vajt dodali 18, odnosno 16 poena.

Seltiksi su dominirali od početka, posebno u prvom poluvremenu, stekavši ubedljivu prednost od 63:39. Visok procenat šuta i efikasnost u napadu bili su ključni za njihovu dominaciju.

Iako su se Hita trudili da se vrate u drugom poluvremenu, razlika je bila prevelika, a Seltiksi su rutinski održavali prednost. Ključni doprinos su dali igrači s klupe poput Pričarda i Horforda, što je doprinelo sigurnoj pobedi Bostona.

Naredni okršaj zakazan je za dva dana na terenu Hita, gde će Majami imati priliku da izjednači seriju i ponovo preuzme inicijativu u borbi za prolazak u sledeću rundu.