Lejkersi ipak nisu „počišćeni“: Jokićev tripl-dabl nedovoljan za preokret!

U četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Zapadne konferencije, košarkaši Denver Nagetsa nisu uspeli da održe ritam protiv Los Anđeles Lejkersa, doživljavajući poraz od 119:108.

Lejkersi su uspeli da smanje na 3-1 u seriji, vodeći do odlaska u Denver gde će Nikola Jokić i društvo imati priliku za drugu meč loptu.

Napori Nikole Jokića da održi Nagetse u igri bili su očigledni, beležeći impresivan tripl dabl učinak, ali nedostatak podrške saigrača sprečio je preokret.

Jokić je završio utakmicu sa 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija, ali je bio nedovoljan da kompenzuje slabiju igru nekih drugih ključnih igrača. Marej je podbacio sa šutem 9-23, dok je Gordon imao 3-7. Takođe, klupa Nagetsa nije doprinela kao što se očekivalo.

Sa druge strane, Lebron Džejms i Entoni Dejvis su se istakli u redovima Lejkersa. Lebron je postigao 30 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, dok je Dejvis dodao 25 poena, 23 skoka i šest asistencija.

Dianđelo Rasel i Ostin Rivs takođe su pružili značajan doprinos, postigavši po 21 poen. Ekipa Lejkersa je dominirala većim delom utakmice, kontrolisavši igru i stekavši značajnu prednost od 13 poena na poluvremenu.

Iako se očekivalo da će Denver pružiti jači odgovor u trećoj četvrtini, to se nije dogodilo u meri koja je bila potrebna. Lejkersi su zadržali prednost, vodeći sa +11 pred poslednjih 12 minuta igre.

Nedostatak ritma i koncentracije Nagetsa bio je očigledan, posebno kada su Lejkersi povisili prednost na +19, što je označilo neizbežan poraz Nagetsa (106:87). Iako su se trudili da ublaže poraz, Denver nije uspeo da se vratii u igru.

Naredni okršaj zakazan je za noć između ponedeljka i utorka u 4:00, gde će Denver imati još jednu priliku da se vrati u seriju i produži svoje plej-of ambicije.