Kanga je izvanredan u prolećnom delu sezone!

FOTO: Kamilu Balogun

Kangino sjajno proleće u dresu Crvene zvezde.

U drugom delu sezone je Gabonac izvanredan, u devet odigranih utakmica on ima isto toliko asistencija ili golova. Naime, Kanga je “procvetao“ od kada se vratio Milojević u Zvezdu, to govori da nije imao učinak u vidu gola ili asistencija u samo dve u poslednjih devet utakmica, a igra na poziciji zadnjeg veznog.

U prvoj utakmici u drugom delu sezone je Guelor odigrao čitavih 90 minuta bez učinka iako je Zvezda taj meč protiv Voždovca pobedila. Onda se Kanga “probudio“ i već na sledećoj utakmici protiv Novog Pazara je za 84 minuta na terenu upisao i gol i asistenciju. Od tada, samo protiv Partizana nije već pomenuti učinak.

Na svakoj utakmici posle Voždovca, osim Partizana, Gabonac je ili tresao mrežu ili bio prvi čovek koji je dodao loptu da se ista zatrese.

Guelor Kanga je u prolećnom delu sezone postigao pet golova i napravio četiri asistencije.

Sjajan je zadnji vezni Crvene zvezde bio i dok Bahar sedeo na klupi, ali tada se nekako videlo da mu ne prija taj stil igre koji je Bahar zahtevao od njega. Imao je Kanga istu statistiku u prvom delu sezone kao i sad, tri gola i šest asistencija, samo što je to imao u 21 utakmici, dok je kod Milojevića na devet utakmica sa učinkom koji je napravio kod Bahara za celu polusezonu.