PARTIZAN ZAVISI OD ZVEZDE: Da li će crveno-beli odigrati maksimalno protiv Efesa?

FOTO: Sportal

Došli smo do toga da ulogu imaju i klubovi koji su izgubili sve šanse za plej-in. Govorimo o Zvezdi trenutno. Crveno-beli će u poslednjem kolu Evrolige otputovati u Istanbul da odigraju utakmicu protiv Efesa. Utakmica bez značaja za Sferopulosa i njegove igrače, ali za turski klub i Partizan itekako ima značaj.

Naime, nakon što je Efes iznenadio Fenerbahče pobedivši (80:82), sada imaju malo lakši zadatak, ostalo im je da poraze Zvezdu pred svojim navijačima kako bi igrali plej-in. Partizan je svoju utakmicu takođe pobedio, crno-beli su savladali Albu u Berlinu (83:94).

Partizan će zavisiti samo od sebe u petak uveče protiv Valensije, ali će zato u četvrtak pomno pratiti duel između Efesa i Zvezde, da li će Partizan navijati za svog najvećeg rivala sa kojim se takmiči godinama i godinama unazad, ili će ipak ostati “čistog obraza“ i samo se nadati porazu Efesa.  Ako pitate navijače kluba, ovo je drugačije.

Crno-beli su sami sebe doveli u ovu situaciju, izgubili su veliki broj dobijenih utakmica i to na svom terenu, i opet imaju šansu da se plasiraju u plej-in, iako nije sve u njihovim rukama, šanse postoje.

Statistika i nije baš na strani Partizana ako su se njoj nadali, jer Zvezda nikad nije slavila protiv Efesa u Istanbulu.

Utakmica između Anadolu Efesa i Zvezde je u četvrtak u 19:00 časova, dok je utakmica između Partizana i Valensije dan kasnije u 20:30.