Karikari i Zubairu overili drugu poziciju Ubljana pred doigravanje

Foto: Youtbe

Ubljani su i definitivno najprijatnije iznenađenje regularnog dela prvenstva na terenima Mocart bet Prve lige Srbije. Jedinstvo je posle 30 odigranih kola najbliži pratilac OFK Beograda i sa drugog mesta će u duele plej-ofa. Klub iz srca Tamnave je sada u prilici da se bori za mesto koje direktno vodi među superligaše ili da eventualnim osvajanjem trećeg ili četvrtog mesta,l dođe u situaciju da se kroz baraž domognu elitnog društva.

Iz duela sa Dubočicom, kojoj su bodovi takođe  bili potrebni kako bi pokušala da izbori mesto među osam timova, Ubljani su se bolje snašli i zahvaljući spretnosti tandema internacionalaca Kvaku Karikari – Ibrahim Zubairu, uspeli da ostvare pobedu – 2:0.

Dobra utakmica je iza nas. Znali smo da moramo da uložimo mnogo truda kako bismo savladali neugodnog rivala. Možda smo već u prvom poluvremenu mogli i ranije da obezbedimo prednost, ali smo propustili da realizujemo izgledne prilike – objašnjava Dejan Milićević, kapiten Jedinstva.

Nastavak je doneo ritam koji ste diktirali i koji vam je više odgovarao. Karikari i Zubairu, ponovo su se upisali u strelce?

Karikari je imao dve sjajne prilike u prvom delu. tako da je zaslužio da postigne gol. Zubairu se ponovo našao na pravom mestu i potvrdio je trijumf.Mnogo im je to značilo, vidi se po načinu na koji su proslavili golove.

Jedno je već poznato, a to je, da je vodeći OFK Beograd rrival na startu plej-ofa?

Sa svakim mora da se igra pre ili kasnije. Možda i nije toliko loše što ćemo na startu na megdan najboljem timu u ligi. Biće to sjajna utakmica u to sam ubeđen. Verujemo da imamo snage da se suprotstavimo „romantičlarima“ – kaže Milićević.

I na utakmici sa Leskovčanima Jedinstvo je imalo snažjnu podršku oko 1.000 navijača. Simpatizeri crveno-belih su dugo posle poslednjeg sudijskog zvižduka aplaudirali igračima u znak zahvalnosti za još jednu ostvarenu pobedu u prvenstvu.