KK PARTIZAN: Od borbe za „Fajnal for“ do ispadanja iz prvih 10

FOTO: Dragana Stjepanović

Za košarkaše Partizana lošija ova sezona nego prošla u Evroligi.

Partizan je ove sezone propustio par šansi da obezbedi ne plej-in nego plej-of, ali loša izdanja u poslednjoj deonici su ih koštala čak i plej-ina.

Klub su na kraju prošle sezone napustili Matijas Lesor i Dante Egzum, jedni od najboljih u osvajanju ABA lige, dok su dovedena pojačanja u vidu Bruna Kabokla, Pi Džej Doužera i ostalih.

Kada bi poredili ovu i prošlu sezonu Partizana u Evroligi, neba i zemlja jer, prošle sezone su bili na korak do fajnal fora ako ne i do osvajanja, a ove sezone su kolo pred kraj regularnog dela eleminisani iz plej-ina.

Za klub kao što je Partizan koji se samo pre godinu dana borio za vrh Evrolige spao je na to da gubi dobijene utakmice pred svojim navijačima, već smo videli da svako može da pobedi svakog u Evroligi, to je i čar ovog takmičenja ali… Partizan je svaki put primio koš u završnici neke četvrtine, naravno, u nekim šutevima nisu imali ni sreće, ali tolika nezainteresovanost u odbrani na kraju četvrtine ih je koštala nastavka sezone u Evroligi.

Povreda njihovog kapitena je takođe igrala veliku ulogu. Uspeli su crno-beli da naprave roster koji je mogao da parira najjačima u Evroligi u odsustvu Pantera, ali daleko od toga da se njegovo odsustvo nije videlo. Delovalo je da kada se oporavio da će se klub vratiti na pobednički niz, ali serija loših rezultata je trajala više od mesec dana, tada je već bilo viđeno da sezona uopšte ne liči na prethodnu.

Ove sezone su završili i pre kraja regularnog dela Evrolige, nisu uspeli da ponove uspeh iz prošle sezone kako u Evroligi tako i u ABA ligi, sada su drugi na tabeli u Jadranskoj ligi.

Sve u svemu, Partizanova sezona za zaborav, barem kada je u pitanju Evroliga.