Ko je obezbedio vizu za Olimpijadu, koliko medalja Srbija očekuje?

FOTO: Starsport

Nakon uspeha muške plivačke štafete na 4×100 slobodno i ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koji su obezbedili učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, olimpijski tim Srbije ima 78 sportista.

Olimpijsku vizu u ekipnim sportovima su obezbedili košarkaši, košarkašice, vaterpolisti, odbojkašice i basketaši.

Što se tiče sporta u kojem nastupa svako za sebe, u Pariz će ići atletičarke Ivana Španović, Milica Gardašević i Angelina Topić, jedan biciklista i jedna biciklistkinja, bokser Vahid Abasov i bokserka Natalija Šadrina, ženski i muški četverac u kajaku, veslačica Jovana Arsić, plivač Andrej Barna, dok će nas u streljaštvu predstavljati Zorana Arunović i Damir Mikec.

Na OI će učestvovati i rvač Mate Nemet u grčko-rimskom stilu, kao i Andrija Mićić i Hetit Cabolov u slobodnom stilu, muška plivačka štafeta na 4×100 slobodno, a u tekvondu za sada imamo samo Aleksandru Perišić.

Srpski sportisti koji još uvek imaju šanse da se plasiraju na Olimpijske igre su odbojkaši koji će dobiti vizu ako budu imali bolji učinak od Kube. Teniseri za sada imaju šanse da se plasiraju. Prvih 52 tenisera na svetu idu na Oi, Novak se već plasirao, Laslo Đere je 34. Miomir Kecmanović 50. i Dušan Lajović koji je 57. Da se sada ide na OI ovi teniseri bi dobili vizu dok to ne može da se kaže za Lajovića.

Na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju Srbiju je predstavljalo 87 sportista i sportiskinja, koji su osvojili devet medalja, – tri zlatne, jednu srebrnu i pet bronzanih.

Za sada sa 78 sportista, može da se osvoji sličan broj medalja kao na prošlim Oi, ali nadamo se većem broju sportista, a samim tim i očekujemo veći broj medalja.