Kolubara i Kikinda u majstorici odlučuju ko će u Superligu

Foto: RK Kolubara

Rukometaši Kikinde u revanš utakmici plej-ofa Super „B“ lige na domaćem parketu savladali su Kolubaru rezultatom 22:19 i na taj način izjednačili u finalnoj seriji na 1:1. Ova dva kluba odigraće i treću utakmicu, takozvanu majstoricu posle koje će da bude poznato koji tim će od iduće sezone da gra u Superligi Srbije.

Revanš u Kikindi podsetio je umnogome na prvu utakmicu. Naime, u Lazarevcu su Kikinđani tokom većeg dela meča imali prednost, a na kraju su slavile „krtice“. Ovoga puta gosti su imali prednost, da bi domaći sastav uspeo na kraju da trijumfuje.

Kolubara je dobro ušla u utakmicu i posle prvih 15 minuta imala četiri gola prednosti. Međutim, u narednih deset minuta, gosti nisu uspeli da postignu gol, što su Kikinđani znalački koristili da se primaknu rezultatski. Posle partije gol za gol, tek u 52. minutu Kikinda stiče prednost i uspva da ostvari zalihu od tri gola, koju je znalački sačuvala.

Najefikasniji u redovima Kikinde bio je Nikola Vrgović sa pet golova, dok su Jovanović, Bošković i Lisica postigli po četiri gola. Kod Kolubare  najprecizniji je bio Vukašin Vujošević sa sedam pogodaka, a po tri su postigli Šmigić i Miloš Jovanović.

Treća utakmica finala plejfa Kolubara – Kikinda odigraće se u četvrgak 9. maja u 19 časova u lazarevačkoj hali sportova.