KRAJ JEDNE ERE: Sakramento ide u plej-of, Golden Stejt kući!

Sakramento Kingsi su demonstrirali svoju snagu i odlučnost u plej-in utakmici, porazivši Golden Stejt sa ubedljivih 118:94 i osiguravši svoje mesto u plej-ofu Zapadne konferencije.

Vođeni impresivnom igrom Kigana Mareja, koji je postigao 32 poena uz devet skokova, Kingsi su dominirali terenom. Dearon Foks je dodao 24 poena i šest asistencija, dok je Harison Barns doprineo sa 17 poena. Podršku su pružili i Domantas Sabonis sa 16 poena, 12 skokova i sedam asistencija, te Kion Elis sa 15 poena.

Nažalost za Golden Stejt, ovaj poraz znači da neće učestvovati u plej-ofu treći put u poslednjih pet sezona, uključujući i dve eliminacije u plej-inu. Iako je Stefen Kari postigao 22 poena, a Džonatan Kuminga i Mozes Mudi dodali po 16, tim nije uspeo da se izbori sa snažnim napadom Kingsa.

Pobednik duela između New Orleans Pelikansa i Sakramento Kingsa će zauzeti osmo mesto u plej-ofu Zapada, suočavajući se u prvom kolu sa prvoplasiranom Oklahomom. S obzirom na poraz Pelikansa od Los Angeles Lejkersa u prethodnoj utakmici, Kingsi su spremni za izazov koji ih čeka protiv Denver Nagetsa u prvoj rundi plej-ofa.