Kristal Palas ponovo koban po Liverpul

Foto: Screenshot/ Instagram / cpfc


Fudbaleri Kristal Palasa su iznenadili Liverpul pobedivši ga sa 1:0 u 33. kolu engleske Premijer lige, što je rezultiralo smanjenje šansi “Redsa” za osvajanje titule.

Iako su imali mnogo prilika, ekipa Jirgena Klopa nije uspela da postigne gol, što je dovelo do daljeg smanjenja njihovih šampionskih ambicija.

Šok za domaće navijače je usledio u 14. minutu kada je Mičel odigrao povratni pas, a Eze naleteo ja loptu i pogodio mrežu Alisona.

Napadali su izabranici Jirgena Klopa, ali su izgledne šanse imali Žota, odnosno Nunjez. Najveću priliku su imali u 91. minutu, a u glavnoj ulozi se našao Salah. Iskoristio je Egipćanin grešku odbrane uputio sa oko pet metara šut ka golu, ali se jedan od defanzivaca isprečio i otklonio opasnost.

Liverpul je trenutno na trećem mestu sa 71 bodom, isto koliko ima i Arsenal, ali sa jednom utakmicom manje, dok je Mančester siti na prvom mestu sa dva boda više. Kristal Palas je na 14 . mestu sa 33 osvojena boda, osam više od prvog tima ispod crte uz utakmicu manje.