Kuljić ponovo na kormilu Zemuna

Foto: Mocartsport

Razišli su se Zemun i trener Nikola Drinčić. Klub sa Gardoša jeste trenutno na vodećoj poziciji u Srpskoj ligi „Beograd“, ali za trenere nekada i najviši plasman nije garancija da će nastaviti posao u klubu. Takav je slučaj i sa sada već bivšim kormilarom zeleni-crnih. Očigledno, remi sa Jedinstvom u Surčinu (1:1) ide kao greh na dušu mladom stručnjaku.

Bilo kako bilo, rukovodstvo srpskoligaša iz Zemuna brzo je ragovalo i za novog šefa stručnog štaba imenovalo Milana Kuljića. Reč je o proverenom stručnjaku koji je već u jednom mandatu vodio Zemun.  Debi na klupi uslediće već danas kada lider beogradskog „severa“ odlazi u goste Radničkom iz Obrenovca.

Manje-više ekipu dobro poznajem, pa mi gledano sa te strane, neće trebati previše vremena za upoznavanje. Naravno, svestan sam ambicija kluba, prioritet svih prioriteta je da se zadrži trenutna pozicija i obezbedi ulazak u Prvu ligu. Da sam se uplašio, sigurno ne bih ni prihvatio poziv ljudi iz kluba. Verujem u svoj rad, verujem u igrački potencijal ekipe, tako da se nadam najboljem – rekao je Kuljić.

Inače, novi-stari trener kluba iz Gornje varoši, u dosadašnjoj karijeri predvodio je Kolubaru, OFK Bačku, Žarkovo, Inđiju, bio pomoćnik u Radničkom iz Niša, subotičkom Spartaku. Najveći uspeh ostvario je sa omladincima Brodarca sa kojim aje osvojio naslov prvaka u Omladinskoj ligi Srbije i koje  je predvodio u Ligu šampiona, a posle toga bio je i selektor reprezentacije Srbije do 17 godina.