Mačva pobedila Novi Sad i napredovala na sedmo mesto

Foto: Glas Podrinja

Opravdali su fudbaleri Mačve ulogu favorita u poslednjem duelu 28. kola Mocart bet Prve lige Srbije,ali su do pobede (2:1),u meču sa Novim Sadom, stigli teže nego što se očekivalo.

Hladan tuš za domaće pristalice bio je već u uvodu utakmice kada su gosti poveli. Pred golom Gočmanca, najsnalažljivi je bio Itan Derviši – 0:1.

Taj pogodak kada je bio signal igračimau crveno-crnim dresovima krenu agresivnije ka golu, pa je već u 19. minutu usledilo izjednačanje. Strelac je bio Marko Jevtić.

Videlo se da je važnost meča uticale na igrače oba tima. Mačva je tražila bodove kako bi došla u priliku da bude plasirana u gornjoj polovini tabele, dok su „kanarinci“ tražili slamku spasa, kako bi u nastavku prvenstva imali kakvu-takvu priliku da kroz plej-aut stignu do opstanka.

Šapčani su napadali, ali su i gosti svaki trenutak koristili da uzvrate. A, onda je tas na vagi prevagnuo na Mačvinu stranu. Luka Pejović, postiže gol  (79.minut)za preokret i vođstvo koje je šabački prvoligaš uspeo da sačuva do kraja utakmice.

Sa nova tri boda Mačva je sa 40 bodova došla na deobu sedmog mesta sa Grafičarom koji ima sisti broj bodova.