Marsej bolji od Benfike u izvođenju penala!

FOTO: News

Prvo poluvreme je krenulo poprilično dobro za tim iz Francuske. Naime, već u osmom minutu je Iliman Endiaje imao odličnu priliku za gol, ali je šutirao malo iznad prečke. Obamejang je pokušao u 24. minutu slično kao i njegov saigrač, te je lopta završila baš kao i kod njega.

Prvi žuti karton je zaradio Antonio Silva u 38. minutu igre, a prvi karton za Marsej je dobio Embemba.

Drugo poluvreme znatno zanimljivije nego prvo. Dimarija je u 59. minutu mogao da odlepi svoj tim na dva gola razlike, ali je odbrana Marseja sjajno reagovala. Samo minut kasnije je Amine Harit sjajno šutirao, ali je Trubin još sjajnije reagovao. Šanse su se nizale za Marsej, Obamejang je u 70. minutu šutirao za malo pored stative. Ni Benfika nije ostala nedorečena što se tiče prilika, jednu sjajnu je imao opet Dimarija koji je na odbijenu loptu šutirao pravo u Pau Lopeza.

Igrao se 79. minut kada je Pjer Emerik Obamejang poslao loptu koju je pokupio Faris Mumbagna i glavom postigao gol. Trubin je bio nemoćan. Ovim golom je igrač iz Kameruna obezbedio produžetke svojoj ekipi.

U produžecima nije bilo izglednih šansi, te ćemo odmah preći na izvođenje penala.

Prvi penal je za goste šutirao Dimarija, nažalost po njegovu ekipu je bio neprecizan. Korea je sa druge strane bio miran te je u prvoj seriji već obezbedio prednost svojoj ekipi. Dalje su pogađali Kokču i Otamendi za Benfiku, a Kondogbija i Balerdi za Marsej. Četvrti penal za goste je izveo Antonio Silva, nepreciznim šutem je završio sebi i svojoj ekipi ovogodišnju Evropsku epizodu.