Milojević: Mene neka vređaju, Zvezdu ne uzimajte u usta!

Foto: Fk Crvena zvezda


Crvena zvezda je savladala Partizan u polufinalu Kupa sa 2:0 i zakazala duel sa Vojvodinom, te će u Loznici potražiti šansu za četvrtom duplom krunom u nizu. Utiske nakon utakmice je izneo šef stručnog štaba crveno-belih – Vladan Milojević.

Utakmica je bila dobra, dve dobre ekipe. Za razliku od ostalih derbija vrlo specifična utakmica. Igra se na jedan meč, cilj nam je bio da završimo bez penala. Znate da je to lutrija, oni su dva meča prošli na penale. Znali smo i da Partizan igra meč sezone, da im je ovo duel za trofej. Jako je teško odigrati dve utakmice visokog intenziteta u kratkom periodu. Kontrolisali smo igru, videlo se šta Partizan da uradi. Odradio je dobar posao Igor Duljaj i njegov stručni štab, imali smo na početku problema, ali smo ih kasnije osujetili. Bilo je tu još šansi – započeo je Milojević.

Zvezdin Gabonac je izuzetno važan igrač za njegov tim, ali je za ovaj derbi imao drugačije planove.

Kanga je jako bitan igrač za nas. Rekao sam vam ovde kada sam došao da ja ne robujem imenima. Želeli smo da imamo igrače drugačijeg profila, Stamenića, Ivanića i Hvana. Momke koji mogu da deluju između dva šesnesterca. Da je utakmica otišla u drugom pravcu verovatno bi tu bio i Kanga. Ovako nije bilo potrebe. I njemu smo dali vreme da odmori.

Imao je problema sa igračkim kadrom, Bukari ja manje trenirao prošle nedelje.

Možda sam ja pogrešio startnih 11, možda i izmene. To komentarišu ovi sa tribina. Energetski je Bukari odigrao dobro. Želeli smo da ga sačuvamo. On je i u prethodnom derbiju trebalo da odigra manje.

Pohvalio je Stamenića i Hvanga.

Stamenić je mlad igrač došao je iz druge kulture. Treba više vremena za prilagođavanje. Promenio mu se trener, drugačiji su sada zahtevi.. Mučili smo se, ali je on vredno dete. Sa druge strane Partizan je krenuo sa drugačijim rasporedom. Nije bilo Natha koji je sjajan igrač, ali motorički ne može da igra više na tom nivou 90 minuta. Videli smo šta oni rade, da su spuštali Antića i uvlačili Kalulua u sredinu.

Osvrnuo se Milojević na izjavu njegovog kolege Dudića o načinu na koji Zvezda pobeđuje.

Pokazali su mi tu izjavu. Sve razumem, sve je deo fudbala. Iskreno, mnogo mi to smeta. Bio sam stranac i nikada nisam pričao na taj način. Znate, ja sam izgubio titulu sa Apoelom u poslednjem kolu. Trebalo je da je osvojim. Nikada nisam pričao o tome kako je na Kipru, nisam želeo da uvredim kiparski narod. Moraju ljudi da povedu računa šta pričaju. On je stranac, radi ovde, prima platu ovde. Poruka svima je da ne uzimaju Zvezdu u usta. Neka mene vređaju. Neka ne uzimaju ni Partizan, ni Vojvodinu… On se sad bori za Evropu. Da li bi bio u toj borbi, da Zvezda nije donela te bodove. Ili Partizan – završio je Milojević.