BREJK MAJAMIJA U BOSTONU: Jović dvocifren u pobedi protiv glavnog favorita!

Košarkaši Majamija ostvarili su značajnu pobedu kao gosti u Bostonu rezultatom 111:101 u drugoj utakmici četvrtfinalne plej-of serije na Istoku.

Tako su izabranici trenera Erika Spoelstre napravili „brejk“ i izjednačili na 1-1, a jedan od zapaženijih učinaka u pobedničkom timu imao je reprezentativac Srbije Nikola Jokić.

Nikoli je malo nedostajalo za istorijski dabl-dabl učinak, postigao je za nepunih 25 minuta na parketu 11 poena uz devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu. Demonstrirao je impresivnu efikasnost sa 4/5 pri šutu iz igre, dok je bio veoma precizan i za tri poena sa učinkom 3/4. Zanimljivo je da je Jokić dao veliki doprinos istorijskom učinku Majamija, koji je pogodio čak 23 trojke, što je rekord franšize kada su u pitanju susreti u plej-of seriji.

Tajler Hiro je bio ključni igrač sa šest pogodaka za tri poena, dok je Kejleb Martin dodao pet. Obojica su bili i najefikasniji u redovima franšize sa Floride. Hiro je postigao 24 poena uz 14 asistencija i pet skokova, dok je Martin dodao 21 poen, a Bam Adebajo je doprineo sa 21 poenom i deset skokova.

Na strani Bostona, Džejlen Braun je bio sjajan sa 33 poena uz osam skokova i asistenciju, dok je Džejson Tejtum ostvario učinak od 28 poena uz osam skokova i tri asistencije.

Utisak je da je susret rešen u trećoj četvrtini, iako je Majami imao čak 13 trojki u prvom poluvremenu, dok je Boston imao prednost od 61:58. Majami je dominirao u trećoj četvrtini sa devet poena razlike, što im je omogućilo da kontroliraju rezultat u poslednjih 12 minuta, a razlika je u dva navrata dostigla maksimalnih 11 poena.

Naredni meč igra se u Majamiju u ponoć po srednjeevropskom vremenu između subote i nedelje, gde će se oba tima boriti za dalji napredak u plej-ofu.