Nikola Marjanović za „Max Sport“: Partizan može do pobede!

Foto: Youtube

Igrao je u Partizanu, ali je malo onih koji pamte da je Nikola Marjanović, posle početka u Čukaričkom, pune četiri godine proveo u juniorima Crvene zvezde. Kasnije je nosio dres Rijeke, Galenike (današnji Zemun), a onda je usledio poziv Partizana. Za popularnog Niđu kažu da je britki bek.

Kao trener posvetio se malim klubovima iz Beograda, ali ljubav prema crno-belom dresu i derbiju nikada nije prestala.

Imam mnogo prijatelja i kolega i u Partizanu i Zvezdi. Često sednemo pričamo u fudbalu, evociramo uspomene. Fudbal nas je spojio i hvala mu na tome – emotivnim glasom za „Max Sport“ priča Nikola Marjanović.

Danas je nova poslatica, sudar dva naša najveća kluba?

Na „Marakani“. Eh, kakav je to osećaj. Kako to da opišem. Drhte noge još kad kročimo u onaj tunel. Sve se trese, gori… Ali,kad zakoračimo na travu sve postaje drugačije. Nije ni zvezdašima bilo lako na našem JNA. To ima samo derbi.

Kako Vam se danas čine večiti?

Dva simbola našeg fudbala – nastavlja Marjanović. – Za razliku od onog vremena kada sam ja igrao, danas imamo dosta stranaca. Ne znam koliko oni shvataju težinu te utakmice. Da, oni kažu da se raduju toj utakmici, ali mislim da je to daleko od onoga koliko to osećaju igrači sa ovih prostora.

Šta predviđate za današnju utakmicu?

Zvezda je favorit, nije to sporno. Igra pred svojim navijačima, ali očekujem da se Partizan možda baš na ovom meču uzdigne i pobedi. Imam neki osećaj da će da bude tako. Videćemo … – rekao je Nikola Marjanović, nekadašnii prvotimac kluba iz Humske 1.