Stanislav Karasi za „Max Sport“: Verujem u Milojevića i njegov tim!

Foto: Večernje novosti

Na terenu Stanislav Karasi je bio strah i trepet za protivničke odbrane i golmane. U dresu crveno-belih boja odigrao je nekoliko utakmica  protiv Partihzana, bio strelac… Dovoljno da od starog fudbalskog lisca čujemo očekivanja pred naredni sudar komšija sa Topčiderskog brda.

Mi stariji obično volimo da pričamo kako je to nekada bilo i lepo je podsetiti se tih vremena, ali ovo je sad nešto drugo. Uopšte, fudbal nije za poređenje od pre 30-40 godina i ovaj današni – kaže na početku teme „derbi“ Karasi.

Šta možemo da očekujemo od današnjeg duela na stadionu „Rajko Mitić“?

Da derbi pokaže zašto je to utakmica o kojoj se danima priča pre i posle nje. Da igrači dole na terenu opravdaju taj grb koji nose, da učine da publika bude zadovoljna.

Vi ćete biti zadovoljni ako Crvena zvezda slavi?

Očekujem da tako bude. Mislim da je Zvezda u ovom trenutku bolja, ali to mora da se potvrdi na terenu. Ne sumnjam da će trener Milojević da postavi pravu taktiku, ima iskustva u vođenju ekipe u ovakvim utakmicama. Jednostavno, crveno -berli treba da kroz pas igru pokućaju da dođu do gola, a da pritom realizacija sve to isprati. Videli ste na prethodnom derbiju, imali smo šanse, a onda iako smo nadigrali komšije, morali smo da se mučimo za bod.

Koliko je Partizan u podređenom položaju?

Plasman i zaostatak u bodovima ga primorava da neće moći da okoliše ili datraži bod. Njima treba pobeda, a mialim da treba i Zvezdi. Mnogo je bitno kako će da se otvori utakmica. Obično neki pojedinac zna da iskoči u prvi plan. Po meni, svi uslovi za dobar derbi su tu.

Kladionice kažu Zvezda je favorit?

Ne idem u kladionice, ali ću da idem na derbi. Ako ćete prognozu, onda neka bude 2:0 za nas – u svom stilu poručio je za „Max Sport“ Stanislav Karasi.