Odbojkašice Jedinstva grabe ka odbrani šampionske titule

Foto: MN Pres

Odbojkašice Jedinstva pobedom nad TENT (3:1), povele su u finalnoj seriji pelj-ofa za prvaka Srbije. Devojke iz Stare Pazove su bez većih poteškoća savladale Obrenovčanke, sa kojima su ove sezone vodile glavnu borbu kada je reč o trofejima.

Aktuelni šampion države tokom meča je držao konce igre u svojim rukama, pa su gošće tek u trećem setu pokazale da ni one nisu slučajno dogurale do same završnice.

Sve je u igri ekipe iz Stare Pazove delovalo po zamislima i taktici trenera Jova Cakovića. Blok je bio neprobojan. Trio Dragović-Miljević-Osmajić delovao kao bedem. Tica je bila zadužena za poentiranje. Epilog prvog seta – 25:18. Ništa bitnije se nije promenilo ni u narednom periodu.

Tek u trećem „energetičarke“ su se trgle, bile dobre na prijemu, a napad je delovao precizno. Opuštenost domaćih igračica ili nešto drugo, tek Orenovčanke treći set rešavaju u svoju korist – 25:14.

Ipak, branilac titule, vrlo brzo sve postavlja na željeno mesto. Ponovo su sve linije Jedinstva delovale sigurno i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Jedinstvo je povelo, a sledi revanš u Obrenovcu (nedelja 19.00).

Pobednik će postati ekipa koja prva stigne do tro pobede.