PREDSEDNIK NAPRETKA UDARIO PO GAĆINOVIĆU: „On je preko Vibera podneo ostavku“

Prvi čovek Napretka, Miloš Nenezić, izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog dešavanja nakon utakmice sa Radnikom iz Surdulice i izneo neke detalje o odlasku Vladimira Gaćinovića.

Novi trener ovog kluba je Ivan Stefanović, a Nenezić je održao konferenciju za medije na kojoj je poželeo Gaćinoviću sve najbolje u karijeri, ali je istakao da nije baš zadovoljan kakva je situacija ostavljena. Posebno je bio razočaran zbog načina na koji je Gaćinović podneo ostavku.

“Treneru Gaćinoviću je dato sve i to je više puta isticao. ‘Iks’ puta je rekao: ‘Ovo nema nigde, ovo ni u jednom klubu nisam dobijao, svaka vam čast’. Svi nepoželjni igrači, koji su prema njegovim rečima pravili lošu atmosferu u klubu su udaljeni. Od kada vodim klub, četiri godine unazad, nijednom treneru nismo toliko izašli u susret”, rekao je Nenezić, između ostalog.

I dalje je donekle nejasno zašto je Gaćinović napustio klub posle poraza od Radnika.

“Trener kaže da nije zadovoljan igrom protiv Radnika. Pa, treneru, ti si vodio ekipu, izveo sastav, postavio taktiku. Ne da ti niko nije rekao koga da staviš i ko da igra, nego… To kako je prokomentarisao na takav način na konferenciji za štampu je bacanje ljage na klub i odbacivanje direktne odgovornosti, kao da je neko nešto imao protiv. Ovde se niko ne bavi kladionicom i nameštanjem rezultata, svima su imperativ jačanje kluba i pobede. Ako je trener imao nešto, mogao je da kaže”, rekao je Nenezić.

Najviše ga je zaboleo način na koji je dao ostavku…

“To je razočaranje, koje mi nije prvi put od njega. Dao je ostavku porukom na Vajberu. Možda je mislio da će neko da ga zove i da ga moli, a ja nisam taj. Prvo je trebalo da prenoći, da se sutra javi, da kaže ‘Predsedniče, možemo razgovor?’. Poruku imam, mogu i da vam pročitam, jer vidim da u javnosti ima drugačijih informacija. Dakle, bukvalno, posle 19.47 i konferencije za novinare napisao mi je: ‘Predsedniče, dobro veče, izvinite vas uznemiravam i ako vam oduzimam vrijeme. Želeo bih da vam se zahvalim na izuzetnom pristupu sa vaše strane, respektu i poštovanju, nadam se obostranom. Želeo bih da vas sa žaljenjem obavestim da više nisam trener Napretka… Papirologiju će sutra završiti Valentina. Pozdrav i sve najbolje’. Toliko o istinitosti o njegovom otkazu i načinu na koji je otišao. Na taj način klinci u današnje vreme raskidaju veze. Ovo pričam da ne bude ‘bilo je ovako i onako’”, rekao je Nenezić.