Odbojkašice Jedinstva u finalu, TENT i Železničar igraju majstoricu

Foto: OSS

Poznat je prvi finalista plej-ofa Superlige Srbije za odbojkašice. Jedinstvo iz Stare Pazove, aktuelni branilac titule i u drugom meču bilo je uspešnije od Crvene zvezde. Ovoga puta u Beogradu, Pazovčanke su stigle do trijufa od 3:1 i ukupnoj seriji 2:0 plasirale se u borbu za tron.

U drugoj utakmici Železničar je u Lajkovcu bio maksimalan u okršaju sa TENT i pobedom od 3:0 zakazao treću odlučujuću utakmicu koja je će odigrati u Obrenvcu.

Crveno-bele nisu uspele da seriju vrate u Staru Pazovu, a predvođene sjajnom Brnkom Ticom i Tanjom Osmajić, gošće su došle u poziciju da imaju više vremena za pripremu finalne utakmice, a samim tim i mogućnost da u ovoj sezoni prigrle i treći trofej.

Samo u trećem setu Crvena zvezda je pokušala da vrati neizvesnost u meč, ali aktuelne šampionke države nisu posustajale, bile su sigurne i zasluženo su stigle do pobede.

Ni “dizelka” se nije mučila protiv komšinica iz Obrenovca. Železničar je prilično lako uspeo da stigne do izjednačenja u seriji, a na tom putu najbolje su bile Vanja Ivanović sa 14, dok je Ljubica Milojević zabeležila 12, a Malina Terel 11 uspešnih poena. Bolja od ostalih u redovima TENT bila je Mina Mijatović (17 poena).

Treća utakmica na programu je u ponedeljak 15.aprila u hali sportova u Obrenovcu.