ŠOKANTAN PORAZ DENVERA: Jokić tragičar!

San Antonio Spursi uzdrmali su Denver Nagetse u dramatičnoj borbi koja je završena rezultatom 121:120, ostavljajući navijače u čudu dok se približavao kraj osnovnog dela NBA lige.

Nikola Jokić, srpski virtuoz košarke, je još jednom demonstrirao svoju magiju na terenu, ostvarivši dabl-dabl učinak koji je oduševio obožavaoce. Sa 22 poena, 12 asistencija i sedam skokova, Jokić je briljirao, ali nažalost, to nije bilo dovoljno da se Nagetsi održe nad moćnim Spursima.

Džamal Marej takođe je ostavio svoj pečat na terenu sa impresivnih 35 poena, ali i to nije bilo dovoljno da se zaustavi sjajni Viktor Vembanjama iz redova Sparsa, koji je svoj tim vodio ka pobedi sa 34 poena, 12 skokova i pet asistencija. Sandro Mamukelašvili takođe je doprineo trijumfu sa 21 poenom i 12 skokova.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u poslednjoj četvrtini, kada su Spursi, vođeni neumoljivom energijom, uspeli da preokrenu rezultat serijom od 11:2 u poslednja tri minuta, šokirajući Nagetse i uzimajući pobedu praktično u samom finišu. Iako su Nagetsi imali 17 poena prednosti na početku poslednje četvrtine, nesrećni promašaj Jokića devet sekundi pre kraja ostavio je sve navijače bez daha.

Ovaj neočekivani poraz Nagetsa znači da su izgubili lidersku poziciju u Zapadnoj konferenciji NBA lige, koju su nedavno stekli pobedom nad Minesotom. Sada su skliznuli na treće mesto, što je posledica lošijeg međusobnog skora sa timovima Minesota i Oklahoma.

Sa poslednjim kolom osnovnog dela NBA lige pred nama, Denver će morati da se suoči sa ekipom Memfisa u nedelju uveče, dok se nada da će povratak na prvo mesto zavisiti od rezultata drugih utakmica, posebno poraza Timbervulvsa od Finiks Sansa i Tandera od Dalas Maveriksa.