OFK Budućnost lider Beogradske zone osam utakmica bez primljenog gola!

Foto: Facebook

Da nisu bez razloga na vodećoj poziciji Beogradske zone, fudbaleri OFK Budućnosti iz Dudovice su potvrdili ne samo na osnovu rezultata, već i po još nekoliko parametara.

Tim kraj Ibarske magistrale, zbog neadekvatnih uslova, mečeve za bodove igraju u obližnjem Brajkovcu na terenu BSK. Dakle, praktično, celu sezonu crveno-plavi gostuju. Drugo, od 21 odigranog meča, izabranici trenera Dragana Grčića su ostvarili 16 pobeda, 3 remija i samo dve utakmice su završili kao poraženi. Gol razlika je 49:11.

Međutim, jedan podatak govori sam za sebe. Elem, mreža ovog kluba se nije zatresla na poslednjih osam utakmica. Poslednji put golman OFK Budućnosti je kapitulirao u 13. kolu, dakle, još u jesenjem delu, kada je ekipa primila gol od Crvene zvezde (MML) na domaćem terenu u 12. minutu.  Od tada je prošlo 798 minuta!

Impozatan je učinak u tim duelima. Samo  je meč  sa Komgrapom završen nerešeno (0:0), u preostalih sedam duela bilans je: Ravna gora (1:0), Hajduk (1:0), OFK Mladenovac (2:0), BSK Borča (5:0), Boleč (5:0) i Kaluđerica (8:0).

Svi ti podaci prijaju, ali konačan efekat je najvažniji – ističe Milomir Milošević, sportski direktor OFK Budućnosti.- Nalazimo se na dobrom putu da se plasiramo u Srpsku ligu i to će da bude ispunjenje sna svih generacija našeg kluba, posle prošlosezonskog ulaska u Beogradsku zonu. Verujemo da će ekipa do kraja prvenstva da ostane na visokom nivou. Ima još nekoliko jako teških utakmica, tako da koncetracija mora da ostane na najvišem mogućem nivou.