ĐOKOVIĆ PREVAZIŠAO SEBE: Preoteo nov rekord od Federera!

Druga nedelja aprila donela je Novaku Đokoviću istorijski trenutak – 420. nedelju na prvom mestu ATP liste. Sa 36 godina i 321 danom, Đoković je postao najstariji teniser koji drži prvo mesto, obarajući rekord koji je do tada držao Rodžer Federer.

Iako nije bilo promena u Top 5, Jannik Sinner i dalje zaostaje 1.015 bodova pred početak sezone na šljaci. Sinner će imati priliku da se približi Đokoviću, jer brani 360 poena u Monaku, dok Đoković brani samo 90.

S obzirom na nepoznat raspored Đokovića, prognoze su bazirane na pretpostavkama. Ako sledi prošlogodišnji raspored, Đoković neće igrati u Madridu, ali hoće u Rimu. To bi moglo da omogući Sineru da prestigne Đokovića između 24. aprila i 5. maja.

Promene u Top 10 su se dogodile kod dvojice tenisera koji su igrali u Eštorilu. Hubert Hurkač je pobedom u Portugaliji skočio na osmo mesto, dok je Kasper Rud pao za dve pozicije na deseto.

Ben Šelton je osvojio titulu u Hjustonu i popeo se na 14. mesto, dok se Mateo Beretini vratio u Top 100 osvajanjem trofeja u Marakešu posle dve godine.

Što se tiče srpskih tenisera, Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto, dok je Miomir Kecmanović nazadovao za 10 pozicija nakon eliminacije u prvom kolu Eštorila.