Olimpijakos je na krovu Evrope!

FOTO: EPA Images

Mlađa selekcija Olimpijakosa je osvojila omladinsku Ligu šampiona.

Sve je počelo od kvalifikacija. Naime, prvi dvomeč su igrali protiv Lećea u kojem su slavili ukupno 6:2, na obe utakmica 3:1, dok su poslednjem kolu kvalifikacija snage odmerili sa klubom iz Azerbejdžana Gabalom. Prvi meč su pobedili sa tri razlike bez primljenog gola kao gosti, dok su kod kuće postigli još četiri gola, dakle ukupno 7:0 u korist kluba iz Grčke.

U šesnaestini finala gde se igra samo jedna utakmica, Olimpijakos je savladao Inter nakon penal serije (6:5), i tako prošao u osminu finala gde ih je dočekao Francuski Lans.

Protiv Lansa su u regularnom delu igrali 2:2, i tako obezbedili penal seriju, koju su na kraju priveli u svoju korist (4:2).

U četvrtini finala su snage odmerili sa Minhenskim Bajernom koji su savladali nakon 90 minuta igre u Minhenu. Rezultat je bio 1:3.

Polufinale su igrali protiv još jednog kluba iz Francuske, u pitanju je Nant. Posle regularnih 90 minuta nije bilo golova, te je Olimpijakos ponovo obezbedio famoznu “lutriju“ u vidu penala. U finale su prošli nakon što je Nant od četiri penala pogodio samo jedan dok su Grci šutirali tri od četiri, (3:1).

Finale je odigrano u Nionu na stadionu Kolovrej. Crveno-beli su savladili Milan rezultatom 3:0, sva tri gola su postigli u drugom poluvremenu. Ovo je bila poslednja prepreka koju su mladi igrači prošli. Olimpijakos je postao šampion Evrope u fudbalu do 19 godina.