Pariz slavio u prvoj finalnoj utakmici Evrokupa: Šorts ponovo najbolji!

FOTO: Euroleague

U prvoj utakmici finala Evrokupa Pariz je savladao JL Burg na domaćem terenu (77:64) i tako poveo u finalnoj seriji. Šorts ponovo sjajan, završio je utakmicu sa 15 poena i četiri asistencija, dok je njegov saigrač Hifi brojao do 13. U Burgu je Risašer upisao 11 poena uz četiri skoka, Levis je postigao poen manje.

Od starta utakmice su domaći igrači vodili, konstantno su čuvali prednost, da bi pred finiš prve četvrtine uspeli da dođu i do dvocifrene prednosti (23:11).

Druga deonica je bila još bolja za Pariz, ubacili su 31 poen, dok je Burg postigao 20. Gosti se nisu ništa pitali, mogli su samo da se bore da na poluvreme odu ispod 20 razlike, ali ni to nisu uspeli (54:31).

U trećoj četvrtini je bilo malo poena, nismo na to navikli kada igra Pariz, ali ono što je dobro za Isala je to da Burg nije uspeo da spusti veliku prednost (65:43).

Završnih 10 minuta su igrači Pariza odigrali rasterećeno, znali su da Burg onakvom igrom ne može da sustigne toliko razliku, već samo da je ublaže, iako su gosti pobedili poslednju četvrtinu, to ipak nije ni približno da se sustigne protivnik.

Sledeća utakmica se igra 12. aprila u 19:30 časova.