Goleada na Bernabeu: Siti je izdržao protiv Reala u Španiji!

FOTO: BBC

U prvoj utakmici četvrtine finala između Real Madrida i Mančester Sitija nije bilo pobednika (2:1), 3:3. Sjajna utakmica na Bernabeu, smena prednosti u čak tri navrata. Šest različitih strelaca, dok je Vinisijus upisao dve asistencije.

Utakmica samo što je počela, a Čuameni je upisan u blokče glavnog arbitra. Slobodan udarac je izveo Bernardo Silva i to veoma pametno, video je da je Lunin više na drugoj strani gola nego što je trebalo, te direktno iz slobodnog udarca postigao pogodak već u drugom minutu utakmice.

Nije Realu trebalo puno da stigne do izjednačenja, Kamavinga je uputio udarac izvan 16 metara, ali je lopta na putu do gola pogodila Rubena Dijaša koji je pomogao protivniku da dođe do 1:1.

Samo dva minuta posle, nakon opasnog napada gostiju usledila je kontra domaćina gde je Vinisijus dodao do Rodriga koji je istrčao skoro pa pola terena, nakon ulaska u najopasniju zonu uspeo je da prevari Ortegu, te je lagano gurnuo loptu u praznu mrežu.

Ostalih pola sata utakmice se ništa mnogo nije dešavalo, nije viđena nijedna prava šansa. Akanđi je u 37. Minutu dobio žuti karton.

Drugo poluvreme se nastavilo kao što se završilo prvo, bez šansi prvih 20 minuta u nastavku, ali je u 66. minutu Foden prekrasnim golom izjednačio rezultat, asistenciju je upisao Stouns. Samo pet minuta nakon drugog gola Sitija usledio je u treći, Griliš je dodao Gvardiolu koji je svoj tim doveo opet u prednost.

Odlučio je Anćeloti da osveži ekipu, te su u igru ušli Dijaz i Modrić umesto Rodriga i Krosa. Nije prednost gostiju trajala dugo, jer je Valverde iz voleja poslao loptu u sam ugao gola, Ortega nije mogao ništa tu da uradi. Ovo je druga asistencija za Vinisijusa.

U 86. minutu je trener Reala izvršio poslednju izmenu. Ušao je Hoselu, a igru je napustio dvostruki asistent Vinisijus. Gvardiola je napravio samo jednu izmenu pri kraju utakmice, Alvarez je zamenio Fodena.

U nastavku je Karvahal zaradio žuti karton, dok je drugi karton za Siti dobio Bernardo Silva.

Sledeći duel između ove dve ekipe će se odigrati za osam dana u Mančesteru.