Remi u Londonu, Arsenal ima čemu da se nada

Foto: Getty images

Odličan meč smo gledali na Emirejtsu gde je Arsenal u završnih 15 minuta meča posle velike borbe uspeo da izdrži i izvuče nerešen rezultat – 2:2.

Meč je počeo idealno za izabranike Mikela Artete budući da je u 12. minutu Bukajo Saka iskoristio fantastično dodavanje sa ivice kaznenog prostora od strane Bena Dejvisa da bi poslao loptu u donji levi ugao mreže za vođstvo ,,Tobdžija’’. Samo je šest minuta bilo potrebno gostima da izjednače, a u listu strelaca se upisao Serž Gnabri na asistenciju Leona Gorecke.

Do potpunog preokreta je Bajern uspeo da dođe u 32. minutu, čemu je prethodio nepropisan start Salibe u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na belu tačku a jedanaesterac je rutinski iskoristio Hari Kejn. Do poluvremena više nije bilo ozbiljnih šansi pa su Bavarci otišli zadovoljni u svlačionicu.

U drugom poluvremenu je Arsenal bio znatno odlučniji, svestan da na Alijanc Areni neće imati velike šanse da nadoknadi gol zaostatka i da to mora da učini u Londonu. Najpre je Rajs odlično šutirao iz slobodnjaka, da bi sa distance gađao Gnabri, ali mreža je ostala mirna. Konačan rezultat je postavio Trosar u 76. minutu kada ga je lepo uposlio Gabrijel Žesus, pa je Belgijanac imao izuzetno lak posao da smesti loptu u mrežu. Koman se najviše istakao do kraja meča, pa je uspeo da u poslednjim trenucima regularnog toka pogodi i stativu, ali je rezultat ipak ostao izjednačen.

Bajern je uspeo da ,,preživi’’ Englesku i biće u blagoj prednosti, ali su rivali vrlo izjednačeni i Arsenal ne treba otpisivati tek tako budući da igraju fantastično i mogu da budu zadovoljni igrom i rezultatom. Revanš se igra naredne srede u Minhenu.