Partizan ima čak pet NBA igrača!

FOTO: Basketball Sphere

Partizan u svojim redovima ima pet igrača koji su draftovani od strane četiri različita tima. Neki od njih su usled spleta okolnosti propustili priliku da zaigraju u najboljoj ligi sveta, dok su ostali uspeli da zaigraju i provedu nekoliko godina na parketima NBA lige.

Bruno Kaboklo – Brazilski centar je izabran kao 20. pik 2014. godine od strane tima jedinog tima iz Kanade. Potpisao je ubrzo nakon toga i ugovor, te se priključuje razvojnom timu. Njegova karijera u Americi je trajala gotovo sedam godina. Pored tima koji ga je draftovao, nastupao je još i za Sakramento, Hjuston i Memfis.

Alen Smailagić – Centar crno-belih je izabran na draftu 2019. Godine od strane Nju Orleansa kao 39. Pik. Pre drafta je nastupao u G ligi za Santa Kruz. Kasnije je Smailagić trejdovan u Golden Stejt, da bi nedugo posle bio otpušten. Samo par dana nakon otkaza potpisuje za Partizan.

Balša Koprivica – Izabran je od strane Šarlota kao 57. pik na draftu koji se održao 2021. godine. Iste večeri je trejdovan u Detroit kojima se pridružio u Letnjoj ligi. U junu 2023. godine Pistonsi su ga poslali u Lejkerse za sumu težine 2.1 miliona dolara. U svojoj dosadašnjoj karijeri nije uspeo da debituje na zvaničnoj NBA utakmici.

Ognjen Jaramaz – Tadašnji igrač Mege je okušao sreću na draftu 2017. godine i tako bio izabran od strane Njujork Niksa kao 58. pik. Nastupao je u letnjoj ligi za već pomenuti tim, ali usled bolesti nije mogao da napravi korak dalje i ostvari zvaničan nastup.

Frenk Kaminski – Američki košarkas se našao na draftu 2015. godine gde je bio visoko kotiran, izabran je kao 9. pik od strane Šarlota. Nakon par sezona, odnosno 2019. godine potpisuje dvogodišnji ugovor sa Sansima. Obnovio je ugovor na još jednu sezonu i kasnije nakon isteka istog, prešao je u Atlantu gde se zadržao samo jednu sezonu. Trejdovan je u Hjuston iz kojeg dolazi u redove crno-belih.