Vladimir Gaćinović za „Max Sport“: Moja ostavka u Napretku nije bila iz afekta!

Foto: FK Napredak

Predstavljajući novog trenera Branka Savića, sportski direktor Napretka Mladen Dodić, rekao je da je sada već bivši šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović, ostavku podneo u afektu. A, šta je prava istina, pitali smo prekaljenog stručnjaka:

Nikada nijednu odluku, pa ni ostavku ne donosim u afektu, pa nisam tako postupio ni ovoga puta – počeo je Gaćinović  razgovor za „Max Sport“.

Šta je bila lampica da napustite kruševačkog superligaša?

Razmislio sam o svemu dobro i u toku utakmice sa Radnikom sam prelomio. Po završetku otišao sam kod predsednika Miloša Nenezića u kancelariju i uručio sam mu otkaz. Moram da budem iskren i priznam da je tačno da je pokušao da me ubedi da promenim doluku, ali nazad nisam hteo. Ako me pitatate za „lampicu“ bilo je to što je moj tim odigrao slabo, jako slabo… Nije to moj rukopis.

Na  pojedine glasine kako je navodno ekipa igrala slabo jer je bila rasterećena rezultatskog značaja, iskusni stručnjak kao iz topa odgovara:

Ne, nema govora da je to bilo u pitanju. Jednostavno, oni nisu mogli bolje. Evo i zašto: prethodnih dana smo baš slabo trenirali i negde sam znao da će tako i da se završi.

O periodu provedenom pod BHagdalom sada već bivši kormilar Napretka veli:

Ponosan sam na protekli perid, ponosan sam na igrače. Odavno na okupu nisam imao takvu grupu momaka. Klub sam preuzeo kada je imao samo 11 bodova, bio pretposlednji… Niko nije ni verovao da čemo ostvariti ovakav plasman. I publika se vratila na tribijne, to je velika stvar.

Nije to sve od Vladimira Gaćinovića:

Ni o jednom bivšem klubu nisam želeo nikada da iznosim bilo šta što je ružno, nikakav prljav veš, pa neću ni ovoga puta. Svima u Napretku želim dobre rezultate i sportsku sreću i sve najbolje!

Kakvi su dalji planovi?

Malo da odmorim, pa ćemo da vidimo gde će me putevi odvesti. Biće posla – zaključio je porekaljeni fudbalski stručnjak Vladimir Gaćinović.