MARKO NEĐIĆ PRED VEČITI DERBI: Biće pravi derbi ako oba tima daju sve od sebe, ali mislim da je kvalitet na Zvezdinoj strani!

FOTO : Instagram

Trener Grafičara Marko Neđić je govorio za “Max Sport“ o prethodna dva derbija i onom koji sledi.

– Moja želja i moja očekivanja su naravno pobeda Crvene zvezde, to se znalo oduvek i to nikad nije bilo sporno. Mislim da smo sad u mnogo izglednijoj situaciji nego za prošli večiti derbi iako smo taj derbi odigrali možda najbolje godinama unazad iako je bilo 2:2, za mene naravno, a to se videlo i po statistici. Očekujem da će ovaj derbi biti možda za nijansu drugačiji, ali opet kažem, mislim da će Zvezda ići na pobedu. Time bi se, pa ne mogu da kažem matemački ali bukvalno bi se overila titula jer bi bila velika razlika.

Prvi derbi je pripao Partizanu, dok je drugi završen nerešenim rezultatom, po rečima Neđića prvi i drugi derbi su nebo i zemlja.

– Derbi je jedna čudna stvar, kada je bilo 2:2, a moglo je biti mnogo više za Zvezdu, ali nikad se ne zna u tim situacija. Mislim da bi trebalo da uđemo u utakmicu sa tim pobedničkim mentalitetom i da idemo na pobedu. Zvezda je trebalo da pobedi minimum tri razlike, a prvi derbi je bio malo specifičan, nisu isti treneri u pitanju, tako da moramo da razgraničimo ta dva derbija.

Nema sumnje da će crno-beli dati sve od sebe na predstojećem derbiju, to isto misli i trener Grafičara.

–  Videli ste poruku navijača Partizana, tako da će oni dati sve od sebe da pobede derbi, daće poslednji atom snage. To vam je situacija ako jedan tim uđe u utakmici 100%, a drugi 90% pobediće onaj koji je ušao sa 100%. Zato mislim da Zvezda treba da uđe maksimalno motivisana što i hoće sigurno, i da ide na pobedu jer će tako neutralisati Partizan. Oni će tako ući, jer im je ovo sve, ovo im je utakmica što se tiče prvenstva, neka prekretnica za njih.

Partizanu je situacija barem u prvenstvu biti ili ne biti, ako pobede Zvezdu ostaće mala šansa za titulu, a sa druge strane ako izgube ili odigraju nerešeno biće verovatno sve gotovo.

– Partizan će dati sve od sebe, a mislim da treba i Zvezda isto tako da uđe u utakmicu, i onda će to biti pravi derbi, ali svakako mislim da je kvalitet na Zvezdinoj strani.

Milojević zna ponekad da postavi malo defanzivnije utakmicu, da li će to uraditi i sad?

– Poslednji derbi nismo igrali defanzivnije, igrali smo baš ofanzivno, puno šansi, puno situacija za gol. Ne mogu a i ne želim da ulazim u analizu šta naš šef misli, ali ja mislim da treba da idemo na pobedu kao i uvek, jer se nikad nikome nije isplatilo ako uđe defanzivno to znaju i naši fudbaleri i zbog toga neće ući defanzivno u utakmicu- zaključio je Neđić.