Partizan u Evroligi (STATISTIKA) – Panter najbolji, domaći igrači zakazali!

Foto: Sportal

Poput Zvezde, Partizan nije ispunio cilj ove sezone i nije obezbedio plej-in. Nikako nisu zadovoljni u Humskoj 11. mestom na tabeli i skorom od 16 pobeda i 18 poraza.

Statistički parametri su dosta očekivani – najbolji poenter je bio Kevin Panter sa 15 poena u proseku što je puno bolje od drugoplasiranog Džejmsa Nanelija.  Na terenu je najviše proveo Zek Ledej koji je čak 30 minuta u proseku bio na parketu što je neverovatna minutaža koju je iskoristio da bude najbolji skakač sa 4,6 skokova po meču što je ipak manje od Džoela Bolomboja u manjoj minutaži.

Za asistencije je bio zadužen Pi Džej Doužir sa 3.1 dodavanjem po meču, da takođe bio najbolji i u ukradenim loptama sa 1.3. Bruno Kaboklo je bio najbolji bloker sa 0.7 blokada po utakmici, a najkorisniji je ubedljivo Panter sa indeksom 14.1.

Partizan je igrao, manje-više, slično kao prošle sezone, ali je glavni utisak da su pojačanja podbacila. Najveći problem je što Kaminski nikako nije mogao da zameni temperamentnog Lesora što se na kraju odrazilo na rezultat, dok je Doužir bio dobar, ali je bolji bio Dante Egzum. Partizan ima dobar tim, a uz nastavak saradnje sa Obradovićem i dovođenjem igrača boljih od potpuno odsutnog Ponitke na primer, crno-beli naredne sezone definitivno imaju čemu da se nadaju.