Zvezda u Evroligi (STATISTIKA) – Evo koji igrač se najbolje pokazao!

Foto: EUROLEAGUE

Crvena zvezda je u sezonu ušla sa visokim očekivanjima, ali na kraju je ostala sa skorom od 11 pobeda i 23 poraza što nikako nije bilo zadovoljavajuće.

Poenterski je najefikasniji, očekivano, bio Nemanja Nedović koji je prosečno beležio 14,3 poena. Ubedljivo bolje od drugoplasiranog Bolomboja sa 10,2. Centar je ipak ispunio očekivanja i bio najbolji kada su skokovi i blokade u pitanju sa prosečno šest hvatanja po meču i 0.7 rampi. Takođe je na terenu proveo i najviše minuta s obzirom da mu prosek iznosi 25:29.

Za dodavanja je bio najzaslužniji Miloš Teodosić koji je upisao u proseku 5,9 asistencija po meču. Interesantno je da je najbolji ,,kradljivac“ bio Šabaz Nejpir iako je otišao vrlo brzo, jer nije imao kada da pokvari procenat od 1,3 krađe po meču.

Kada se statistički pogleda Zvezdina igra nije sve bilo tako crno, ali ima izuzetno prostora za napredak. Podaci govore da su određeni igrači ispunili očekivanja, ali oni koji nisu su morali da se pokažu mnogo bolje u najvažnijim trenucima poput Gedraitisa, Hange, Tobija… Zvezda je ove sezone dobila Džoela Bolomboja sa kojim se nastavlja saradnja i možda je i najbolja stvar koja se ove sezone desila crveno-belima.