Partizan večeras mora da uhvati poslednji voz: Više ne zavise samo od sebe, već i od drugih!

FOTO: Starsport

U Partizanu se nadaju da će Fener slaviti protiv Efesa, ali moraju I crno-beli da odrade svoj zadatak kako bi ostali u trci za plej-in.

Alba će dočekati Partizan u okviru 33. kola Evrolige. Poslednji put kad su se ova dva tima susrela, crno-beli su ih rutinski savladali (89:74), da li mogu i drugi put u sezoni da slave protiv kluba iz Berlina?

Partizan će poslednju utakmicu u regularnom delu sezone u Evroligi odigrati pred svojim navijačima protiv Valensije, koja je takođe jedan od glavnih rivala “Parnom Valjku“ za plej-in.

Naime, na tabeli sa istim skorom se nalaze četiri kluba, a to su: Žalgiris, Milano, Partizan i Valensija. Svi oni imaju 14-18, dok je Efes jednu pobedu iznad njih.

Nema sumnje da Valensija i Partizan imaju najbolji raspored. Španski klub će igrati protiv Asvela, dok će tim Željka Obradovića odigrati svoj meč danas protiv već pomenute Albe. Poslednje kolo će ova dva tima igrati međusobno.

Žalgiris i Milano imaju malo teži raspored. Litvanski klub prvo gostuje Monaku, a nedelju dana kasnije će dočekati Real. Popularni “Manekeni“ će dočekati klub iz iste zemlje, dok će u poslednjem kolu gostovati Makabiju.

Efes možda ima i najteži raspored. Jer, sutra će odigrati protiv Fenerbahčea kao gosti, da bi u poslednjem kolu dočekali Crvenu zvezdu, ali pored već jedne utakmice sa Fenerbahčeom u Evroligi, samo tri dana nakon tog duela će ponovo igrati protiv istog rivala na istom mestu u domaćem prvenstvu.

Partizan više ne zavisi samo od sebe već i od drugih rezultata. Ako ćemo da gledamo ovo kolo po tome ko će pobediti od favorita, onda to ne izgleda dobro po Efes i Žalgiris, jer su oni “autsajderi“ u ovom kolu, dok su Valensija, Partizan i Milano favoriti barem po bukmejkerima.

Ako ovo kolo bude odigrani kao što su rekli bukmejkeri, onda će svaki tim biti na skoru 15:18, dok će Žalgiriš imati pobedu manje, odnosno poraz više.

Podsetimo se. Večeras u 20:30 časova počinje duel između Albe i Partizana.