Partizanova odbrana mora bolje: Zvezdina efikasnost opasnost po crno-bele

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su u poslednja dva navrata priredili sjajnu predstavu gledaocima i probudili važnost i kult derbija, koji je nestajao godinama u nazad. Efikasniji susreti između večitih rivala donose veću pažnju i gledanost, te se fudbalska javnost nada još jednom takvom u sredu.

Veliki problem po crno-bele može biti u vidu napadačkog arsenala koje poseduje Vladan Milojević. Endiaje, Bukari, Ivanić, Katai, Olanjinka…Svi oni su propustili pregršt prilika u prethdna dva duela na stadionu „Rajko Mitić“. Odbrambena linija koju čine Antić, Marković, Kovačević i Stojković moraće mnogo bolje da odgovori zadatku i zaustavi Zvezdine ofanzivce.

Mnogo prostora za manevar su davali rivalu i na velike muke stavljali Jovanovića u prvom, odnosno Kljajića u drugom ovogodišnjem derbiju. Moglo bi se reći da je zahvaljujući golmanima, Partizan izvukao bod u ove dve utakmice, a bio je blizu i šest bodova, pošto je u obe utakmice vodio.

Polufinale kupa donosi samo jednu utakmicu i upravo će odbrana biti ključ u prolasku za meč vredan titule šampiona najmasovnijeg srpskog takmičenja.