Partizanu ne prija gostovanje Čukaričkom: Dva vezana poraza crno-belih

Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana se sastaju u okviru poslednjeg kola Mozzartbet Superlige Srbije. Utakmica će biti odigrana na Banovom brdu sa početkom od 19 časova i 15 minuta.

Najavio je Igor Duljaj teško gostovanje, kao i da sa narednim rivalom nema baš lepa sećanja. Prošle sezone su „Brđani“ u samo tri dana, dva puta savladali Partizan. Obe utakmice su odigrane kada je Čukarički bio domaćin, te se može reći da je ovo jedno vatreno gostovanje za crno-bele.

Prvi od dva pomenuta duela je odigran upravo u 30. kolu Superlige, kada je domaćin slavio golom Đorđa Ivanovića na asistenciju Muhameda Badamosija. Nemoćno su delovali tada igrači u crno-beloj opremi, te se pitanje pobednika u većem delu susreta nije dovodilo u pitanje.

Samo ti dana kasnije, ponovo je Čukarički bio koban po Igora Duljaja i njegovu ekipu. Svi prisutni na stadionu, a i oni koji su utakmicu pratili kraj malih ekrana, se sigurno sećaju fantastičnog udarca Marka Docića, koji je sa 35 metara lukavo prevario Nemanju Stevanovića i postigao prelep pogodak vredan tri boda. Imao je Partizan potpunu kontrolu u tom susretu i čak četiri puta više udaraca na gol protivnika, ali je tim Dušana Kerkeza uspeo da odoli svim naletima i slavi.

U prethodnom odigranom meču ove dve ekipe, Partizan je slavio golom Mihajla Ilića u 96. minutu. Pre toga je Mateus Saldanja crno-bele doveo u prednost u 21. minutu, dok je IgorMiladinović u 83. minutu poravnao na 1:1.

Teško je reći ko je favorit na ovoj utakmici. Partizan je drugi na tabeli i pokušaće da se približi pred večiti derbi prvoplasiranoj Zvezdi, ali nakon dva navedena duela, niko ne sme da otpiše Čukarički.

Nedelja:

19:15 Čukarički – Partizan